Bio

Ik ben Lidion

Lief, Gepassioneerd, Rommelkont en Eigenwijs.

Kom maar op met : Rode neuzen, Kringloop Schoenen en Pasta’s

Mijn 5 jarig bouwplan retro huisje en mijn diertjes maken mij gelukkig.
Met mijn lief en dochter wandelen in het bos en rommelen in de tuin ook. En kleertjes naaien!

Stilzitten is onmogelijk.

Verliefd ben ik op heel veel en het meest op Teun, Alena, mijn lieve vader, moeder
en mijn oersterk zusje.  En op verse kruidenthee.

Ga jij links, dan ga ik rechts.

Wakker maken mag je me voor alles. Het liefst voor een Vrolijk, kierend kind dat
Alena heet. En voor sushi.

Ik hou van Dansen in de Regen.

Met mensen in Contact zijn en hen laten ervaren hoe Geweldig ze zijn,
dat is mijn ding.

Vanuit contact ontstaat beweging. Mijn Motto.

 

(Dank EmmilyB voor je inspiratie @copyright)
Meer weten?

Vanuit contact ontstaat beweging. Dat is mijn levensmotto. Zolang ik mij herinner maak ik graag vol verwondering contact. Creatief, out of de box en spelenderwijs heb ik het leven ontdekt en doe ik nog altijd.

Door het intensief persoonlijk trainen en het geven van trainingen in clownerie, is de clown en de manier waarop hij tegen het leven aankijkt, een groot deel van mijn levensfilosofie geworden. Open, nieuwsgierig, altijd Ja zeggend tegen het leven. In 2010 studeerde ik af aan de HKU in Utrecht als docent theater en tot heden zet ik theater in als middel voor persoonlijke ontwikkeling. Geïnspireerd door de clown, stichting de Regenboogboom en mijn werk met duizenden kinderen die ik de afgelopen jaren ontmoet heb.

Stilzitten kan ik niet, ik heb teveel passie en levenslust. De afgelopen jaren heb ik tientallen projecten gedaan in film, theater en onderwijs en heb ik duizenden kinderen ontmoet in workshops, tijdens lessen of voorstellingen, op straat met een rode neus op of als mezelf in het ziekenhuis. In Nederland en in Bosnie – Herzegovina.

Sinds 2013 ben ik oprichter en onderdeel van de artistieke leiding van stichting Theatergroep Heer Otto. Wij maken professioneel jeugdtheater voor scholen en theaters.

In mei 2013 kwam mijn onderwijs handboek uit ” Kinderen en de kunst van het contact maken”  en ik loop nog met 2 andere boeken in mijn hoofd rond.

Sinds 2010 bezoek ik kinderen in het ziekenhuis en sinds 2013 train ik de ziekenhuisvrijwilligers voor Stichting De Regenboogboom. ” Jou helpen herinneren aan hoe goed, sterk en bijzonder je bent”. De werkmethode van De Regenboogboom is mijn hart en mij op mijn allerbest.

Om jonge mensen te ondersteunen in persoonlijke groei én organisaties een open blik te geven op vraagstukken, heb ik van 2012 tot 2015 met een team het programma Young Talents on tour gedraaid. Creatief, out of the box nadenken met jonge springers, zoals ik, over grote problemen van organisaties. Heerlijk!

Van 2014 tot 2016 was ik clownsdocent en mentor op De Goudse Clownschool samen met een inspirerend en geweldig docententeam. Niets mooiers dan geweldig inspirerende studenten in twee leerjaren intensieve spel – en clownslessen geven om zo de clown in zichzelf te ontdekken én te ontwikkelen.

Op aanvraag geef ik Trainingen en Lezingen en vertel ik over de inspirerende ontmoetingen en gebeurtenissen die mij elke dag overkomen als ik andere mensen ontmoet.

Welkom!