Handboek + bestellen

 

 

 

BESTELLEN?  Ik heb de laatste set boeken thuis en bied je het boek graag aan voor €30 inclusief verzendkosten. Het boek wordt hierna niet meer gedrukt. Ophalen in Amersfoort kan ook voor €25! Stuur me een mailtje > lidionzierikzee@gmail.com met in het onderwerp: aanvraag boek.

‘Ik hoop dat leraren nog meer vanuit hun eigen kracht en authenticiteit gaan werken. En dat hierdoor alle leerlingen en hun leraar het gevoel hebben dat ze helemaal kunnen en mogen zijn wie ze werkelijk zijn.’ – Lidion Zierikzee

Als de deuren van je lokaal ’s ochtends dichtgaan, begint het unieke samenspel tussen jou en jouw klas. Wie zijn je leerlingen, wie ben jij als leraar van deze klas? Hoe goed kennen jullie jezelf en elkaar? Kan er zó contact worden gemaakt, dat iedereen zich veilig genoeg voelt om het beste van zichzelf te laten zien en uit zichzelf te halen?

In dit handboek is ‘de clown’ de basis van een methode waarbij spelenderwijs contact maken centraal staat. Deze clown blijkt het unieke spel in de klas volledig onder de knie te hebben. Hij is de meester van het contact. De klas is een uitdagende plek om te leren goed contact te maken. Door echt contact groeien zelfvertrouwen en openheid zodat iedereen optimaal gemotiveerd is om te leren. Doel van dit boek is het leervermogen van leraar en leerlingen op velerlei vlakken te vergroten. Met veel oefeningen voor leraren en leerlingen.

Door Kwintessens Uitgevers ben ik in 2012 gevraagd om een handboek te schrijven voor leraren op de basisschool. In mei 2013 is het boek officieel gelanceerd, iets waar ik heel trots op ben. Op deze manier hoop ik nog meer kinderen en leraren inspiratie te geven via de clown.

Het boek is ook geschikt voor eenieder die met kinderen/groepen werkt en graag inspiratie wil opdoen om nóg beter contact te maken.

Recensie NBD BIBLION: